Ørdøg

Tartalomhoz ugrás
Az Ørdøg zenekar 2014-ben alakult a Superbutt klasszikus felállásának tagjaiból. Az első nagylemez, a Tíz fekete dal 2014 decemberében jelent meg, és a következő évben a Hang-Súly Metal Awards szakmai szavazáson a legjobb debütáló lemez, a Kettőnégy közönségszavazáson pedig az év albuma címet nyerte el. Az album dalai közül a Natasa, a Mind (Ha nekem játszol), a Melankólia és végül a Hajnali állat kapott klipet.

A második nagylemez, a Sötétanyag 2017 februárjában látott napvilágot, és 2018-ban az év legjobb hard rock/metal albuma kategóriában Fonogram díjat kapott. Erről az anyagról a Sátántangó, az Államtitkár, a 100x100000, a Lángolj és a Keringő című dalkora készült videoklip vagy szövegvideó.

Az Ørdøg egy titkos, bemelegítő fellépés után első koncertjét 2015. február 7-én játszotta a budapesti Gozsdu Manó klubban. Ekkor, az első lemez megjelenése után csatlakozott a Mahboubi Salim-Szentpéteri Zsolt-Szűcs Péter-Vörös András  alapító négyeshez állandó tagként Nagy-Miklós Péter, a Wackor gitáros-énekese, aki korábban a Superbuttban is többször vendégeskedett. A zenekar 2015 tavaszától többé-kevésbé folyamatosan koncertezik, a hazai nagyobb fesztiválok közül az első három évben ott voltak a Rockmaraton, a Rockpart, a Fezen, a Campus, a SZIN és a Fishing On Orfű színpadain, és Budapesten a Barba Negra Trackben felléptek 2016-ban a Trivium, 2017-ben pedig a Mastodon előzenekaraként.


NAGY-MIKLÓS PÉTER
- gitár, vokál -


SZENTPÉTERI ZSOLT
- gitár -


SZŰCS PÉTER
- dob -


VÖRÖS ANDRÁS
- ének -


MAHBOUBI SALIM
- basszusgitár -
10 FEKETE DAL (2014)
SÖTÁTANYAG (2017)
© ØRDØG.
A zenekar támogatója az ÁRKÁDIA HANGSZERBOLT
© ØRDØG.
Vissza a tartalomhoz